Végre itt vannak a Sziget fellépők!

Viszonylag sokáig nem érkezett hír az idei Sziget fellépőkről, majd hirtelen negyven zenekar neve jelent meg a Nagyszínpadon, az A38-on és az Arénában. Ezen a listán olyan előadók bukkannak fel, mint Kendrick Lamar a rap felől, Kygo mint deep house/tropical house producer, a folk-rock Mumford & Sons, valamint az igazán rockos Liam Gallagher.



A Sziget főszervezője, Kádár Tamás így nyilatkozott: „Bár az előző évekhez képest később rukkoltunk elő az első nevekkel, azt reméljük, hogy mindenkit kárpótol ez a csomag, ami már most a Sziget történetének egyik legizgalmasabb zenei felhozatalú fesztiválját ígéri.” Már most három világsztár szerepel a Nagyszínpad headliner sorában, és Kádár Tamás nyilatkozatában még több várható nagy névre tett egyértelmű utalást. A kései bejelentésből kifolyólag (amelynek oka nem a szervezőkben, hanem az egyik előadóban keresendő) az early bird időszakot is meghosszabbították, így január 31-ig vásárolhatók olcsóbb jegyek.

De kik is lesznek biztosan ott?

Ahogy fentebb említettük Kendrick Lamar, aki az elmúlt évek egyik legsikeresebb rappere. 2015-ös To Pimp A Butterly számos magazinnál az év albumává lett, Lamar több Grammy-díjat is hazavihetett érte. A tavalyi D.A.M.N. egyből listavezetőként indult az amerikai Billboard 200-as listán. Nagyszínpadra kerül Kygo, a norvég DJ, aki novemberben jelentette meg legújabb albumát, a Kids in Love-ot, amelynek turnéjával érkezik hozzánk. A méltán híres folk-rock banda, a Mumford&Sons is főműsoridőben kerül a Sziget Nagyszínpadára. Liam Gallagher is itt kapott helyet, a korábban legendás Oasis egykori frontembere, a színpadokon mindig elsöprő sikert arató Bastille, Lykke Li, aki az indie pop és az elektronikus zene keverésével hozott létre egyéni és megismételhetetlen hangzást. Az electro swing alapköve, Parov Stelar, a brit indie gitárrock banda, a The Kooks, a dán szőkeség, , a mostanában olyan divatos hetvenes éveket idéző Kaleo, valamint a Nagyszínpadon visszatérőként üdvözölhetjük Gogol Bordellót. A tavaly elmaradt Clean Bandit koncert idén nem marad el, jön a vállaltan slágeres Blossoms és az elektronikus folk-rock bandák egyik kiválója, a Milky Chance.

Az A38 színpadára érkezik többek között a tehetséges Zara Larsson, a londoni alternatív rock zenekar, a Wolf Alice, a svéd elektro színtér izgalmas jelensége, a Little Dragon, illetve az ambient popzenéjéről híres Cigarettes After Sex. Itt lesz a már visszatérőként ismerős Goo Goo Dolls, a brit dalszerző-előadó Fink, a blues és slide gitár oldaláról Seasick Steve. Az A38 megasátorában még olyan nevek szerepelnek (a teljesség igénye nélkül) mint Nothing But Thieves, a Slaves, az Everything Everything, Lewis Capaldi, a Lemaitre, a La Femme, Alle Farben, Joe Goddard live, a WhoMadeWho, a Shame és nem utolsó sorban a francia elektronikus zenész, a Perturbator.

Az Arénában a következő előadókkal jelentkezik a Sziget2018: Above & Beyond, Ummet Ozcan, Sam Feldt, Jay Hardway és a The Him

Fotó: www.sziget.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése