Az Örkény Színházban a közönségé a főszerep a jövő évadban

„A színház közösségi tér. Ne csak nézd!” – hirdeti az Örkény Színház, és mindent meg is tesz annak érdekében, hogy a 2018/2019-es évadban a lehető legváltozatosabb programokkal kedveskedjen látogatóinak.


Szeptember 8-án a már hagyományosnak számító Örkény-kert programjaival indít a színház, ahol délelőtt 11 órától egészen késő estig várják az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt. Három helyszínen, a Madách téren, a nagyszínházban és az Örkény Stúdióban zajlanak a programok, a téren a családokra hangolódva, az épületben pedig a színház szerelmeseit várják nyílt próbával és performanszokkal.

Az idei bemutatók is tartogatnak meglepetéseket, az első premier a Szvetlana Alekszijevics fehérorosz írónő 2015-ben irodalmi Nobel-díjat nyert regényéből készülő Secondhand – szovjetüdök lesz, majd a haditudósítóként ismerté vált Jászberényi Sándor novelláiból szerkesztett A lélek legszebb éjszakája kerül színre. Természetesen találkozhatunk klasszikusokkal is, ilyen lesz Szép Ernő Patika című műve, vagy éppen Gorkij Éjjeli menedékhely című munkája.

Az Örkény Színház idén nagy hangsúlyt fektet majd a közösségi élményre is, az ÖrkényKÖZ erre kínál teret beszélgetésekkel, workshopokkal, játékokkal és alkotóműhelyekkel. Erről bővebben a koz.orkenyszinhaz.hu ad tájékoztatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése