Új bemutatóra készül a k2 Színház

Az ambiciózus fiatal alkotókból álló k2 Színház független színházi műhelyként működik 2011 óta. Előadásaik folyamatos érdeklődésnek örvendnek nem véletlenül, hiszen a társulat legalapvetőbb célja a társadalmi folyamatokra való reflektálás a színház nyelvén. Mi sem bizonyítja jobban sikereiket, mint a folyamatos felkérések országszerte, rendezőik többszörös, különböző nívós színházi díjakban való részesülése, a Babits Theatrical Universe megalkotása valamint a MU Színházban havi rendszerességgel műsorra tűzött tantermi és színháztermi előadásaik, melyek rendületlenül vonzzák a kiemelkedően magas számú nézőközönséget.

Február 15-16-án Heinrich von Kleist: Pentheszileia című drámáját állítják színpadra, Kovács D. Dani rendezésében. Az előadás a k2 Színház vendég-rendező sorozatának része, az idei évad meghívottja pedig egyik kedvenc anyagát választotta a közös alkotómunkára.

Az előadásban Pentheszileia és Akhilleusz összecsavarodnak a harctéren. Elvakítja őket a másik látása. Csatáznak. Ölre mennek. „Úgy szeretlek, majd megeszlek.” Pentheszileia saját fogaival marcangolja szét önkívületében a férfit. „Ölelni, ölni: / Összerímel. S aki szívből szeret, / Akár össze is vétheti a kettőt.” A Kleist-féle kifordított Pentheszileia-Akhilleusz történet ezúttal egy terepasztalon elevenedik meg, ahol a csata csupán ürügy a szélsőséges szenvedélyek okán.

Tandori Dezső fordítását Piti Emőke, Boros Anna, Horváth Szabolcs, Borsányi Dániel és Domokos Zsolt keltik életre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése