Adyra és Lajkó Félixre táncol a Varidance!

Kettő az egyben, iskolásoktól a nyugdíjasokig – izgalmas, művészeti ágakon és korosztályokon átívelő kísérletre vállalkozik a Varidance társulat. A Vári Bertalan Harangozó-díjas táncos, koreográfus vezette együttes egy előadásban mutatja be Verslábak és A falka című produkcióit.


Két táncdarab egy előadásban. A hazai táncművészet egyik legkreatívabb együttese, a Varidance március 23-án az Erzsébetligeti Színházban bemutatja Verslábak és A falka című darabjaikat.  

A VERSLÁBAK több műfaj ötvözésével egy újszerű, izgalmas darab, mely az iskolásoktól az idősebb korosztályig a közönség széles rétegének érdeklődésére tarthat számot. A zene, a tánc, valamint Ady Endre, Radnóti Miklós, József Attila, Weöres Sándor művei találkozásával a különböző művészeti ágak közötti átjárhatóság kiteljesedik, és eddig nem látott formában lüktet a tánc a versek ritmusára.

A FALKA című táncjáték a Dunaújvárosi Bartók Színházzal készített közös előadás. Kisebb, zárt csoportokban kialakuló hierarchikus rendről, annak változásairól és következményeiről szól. A különleges mozgásvilág és Lajkó Félix sodró lendületű zenéje egy különleges, elementáris erejű táncszínházi produkciót eredményezett. A Varidance nem titkolt célja, hogy a produkcióval segítse a műfaj szélesebb körű megismertetését, a fiatal közönség táncszínházra való nevelését és a táncszínházi formanyelv megértését.


Fotó: Varidance

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése