A mosoly évada

Andrássy Máté az Évad színésze, Varga Gabriella és Kricsár Kamill Vörösmarty-gyűrű díjas, Keszei Kálmán hangosító az Évad dolgozója – évadzáró társulati ülést tartott a Vörösmarty Színház 2019. június 15-én.


Évadzáró társulati ülést tartott a Vörösmarty Színház június 15-én, amelyen Szikora János igazgató értékelte a 2018/2019-as évadot, kiemelve a színháztörténeti pillanatokat. Az egyik ilyen volt, mikor a Perelj, Uram! előadásának végén a csákberényi reformátust lelkészt megtestesítő Gáspár Sándor öltözőjébe Szikszai János egyik leszármazottja kopogtatott be. A másik, az idei évadot meghatározó, grandiózus vállalkozás, Az ember tragédiájának a színre vitele volt 4 rendezővel és a teljes társulat bevonásával.

„Mikor a decemberi premier után lement a függöny, elismerését fejezte ki társulatunk lenyűgöző teljesítményéért a tragédia folytatására felkért 4 író közül három – Závada Pál, Tasnádi István és Márton László –. Térey János nem tudott jelen lenni, s talán volt ebben némi sorsszerűség” – utalt az igazgató a napokban tragikus hirtelenséggel elhunyt neves íróra.

Szikora János beszélt a kiemelkedő látogatottsági adatokról: azontúl, hogy lényegében minden előadás előtt ki lehetett tenni a „Megtelt” táblát az olyan sikerdarabokra, mint a Chicago, a Black Comedy, A Pál utcai fiúk, vagy éppen a Régimódi történetre 4000-en várnak, hogy láthassák a darabokat. Számukra is jó hír, hogy szeptember közepén egy bérletszünetes hét keretein belül lehetőségük lesz megtekinteni a népszerű darabokat. 

A számok nyelvén a 2018/19-es évad: 
• több mint 16.000 bérletes
• az évad előadásait 104.000-en látogatták, ami 7.000-el több mint tavaly 


Az igazgató szólt a megújuló Pelikán Kamaraszínházról is, megemlítve, hogy az arculatváltással az a cél, hogy újra pezsegjen benne az élet és a fiatalokhoz közelebb kerüljön a játszótér. Kibővül az Atlantisz program, így a sikeres színházi, művészeti jellegű nevelési projekt már nemcsak a közép-, hanem az általános iskolásokat is megcélozza. Az egész család számára pedig izgalmas kikapcsolódást fog nyújtani a MOL Aréna Sóstóban, 2020 májusában a Nemzeti Színházzal közösen bemutatandó Egri csillagok produkció, valamint A Pál utcai fiúk előadása az Alba Regia Sportcsarnokban.

Szikora János végezetül köszöntötte a távozó Hirtling Istvánt, valamint a 30 éve közalkalmazotti státuszban színészként dolgozó Kozáry Ferencet. A művészeti vezetés szavazása alapján Andrássy Máté lett az Évad színésze, a társulat tagjai pedig Varga Gabriellának és Kricsár Kamillnak ítélték oda a Vörösmarty-gyűrűt, míg Keszei Kálmán hangosító pedig az Évad dolgozója díjat vehette át. 

Fotók: Kiss László

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése