A Margó Fesztiválra jön a Cameron Post rossz nevelésének írója

Október 13-án a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár vendége lesz Emily M. Danforth, a Cameron Post rossz nevelése című regény szerzője. Az amerikai írónő első kötete idén Magyarországon is megjelent, a Sundance-nagydíjas, Chloë Grace Moretz főszereplésével készült filmadaptációt pedig már korábban, a 2018-as Humen Fesztiválon bemutatták nálunk

A könyvbeli tinédzserlány, Cameron Post szülei halálát követően egy kisvárosba költözik mélyen vallásos nagynénjéhez és régimódi nagyanyjához. Itt találkozik a gyönyörű Coley Taylorral, aki az iskola legmenőbb srácának a barátnője. Miután Cameron nagynénje megtudja, hogy a lányok között több van mint barátság, az Isteni Ígéret Keresztény Iskola és Gyógyítóközpont bentlakásos nevelőprogramjába küldi őt. Ott pedig szilárdan hiszik: „a homoszexualitás csupán mítosz, amely az úgynevezett melegjogi mozgalmak következtében szilárdult meg”. 

Emily M. Danforth a Nebraska-i és Montanai Egyetemen szerzett MFA, majd Ph.D fokozatot angol nyelv és irodalomból. Írói pályája mellett kreatív írást és irodalmat tanít, valamint tagja a prózai műveket publikáló The Cupboard szerkesztőségének. Első regénye, a Cameron Post rossz nevelése 2012-ben jelent meg, hazánkban pedig 2019-ben adta ki az Athenaeum. Ennek apropóján Danforth lesz az október 10. és 13. között, a Várkert Bazárban megrendezendő Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár egyik vendége.
 .
A szerző látogatásáról a kiadó folyamatosan tájékoztatja az olvasókat Facebook-oldalain és csoportjában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése