Megérkeztek az Álomgyár Kiadó őszi sikerkönyvei

Különleges, ötös könyvbemutatót tartott az Álomgyár Kiadó, hiszen megérkeztek a kiadó őszi sikerkönyvei, melyek között mindenki megtalálhatja a számára legizgalmasabbat. Van köztük ugyanis romantikus regény, hétköznapi mesék, lélekgyógyító gondolatok, de belepillanthatunk a 19. század női divatjába, vagy éppen olvashatunk az elmúlt száz év hírhedt bűnözőiről is.



Az öt szerzőt – Budai Lottit, Hidasi Juditot, Palotás Petrát, Papp Diánát, és Csabai Márkot –, bár egészen különböző módon mutatják be a minket körülvevő világot, mégis összeköti valami: mindannyian belecsempésztek egy darabot magukból, az érzéseikből, érdeklődési körükből.

Papp Diána egy izgalmas önismereti tréningként fogta fel a Most élszt. A szerző hetedik regénye ugyanis eltér az eddig megszokottól, egyfajta szembenézés, befelé fordulás. A könyvbemutatón Diána elmondta, hogy különösen szerette írni ezt a regényt, mert a szereplői ezúttal vele egykorú emberek, így könnyen tudott írás közben azonosulni velük. Úgy érzi, hogy mostanra nőtt fel, ezért a Most élsz sok szempontból fordulópont.

Hasonló gondolat mentén született Hidasi Judit kötete is, a 99 gondolat a szeretetről. A könyv kisebb gondolatébresztőket tartalmaz, és elsősorban azoknak szól, akik megtorpantak, és szükségük van néhány bátorító szóra a továbblépéshez. Ráadásul a könyv megadja a lehetőséget, hogy az olvasó is hozzátegye a saját gondolatait, a témák végén ugyanis mindenki megfogalmazhatja a saját motivációját.

Kicsit eltávolodva a lélektől, a hétköznapokba kalauzol Palotás Petra kötete, az Igazgyöngyök. Az egykori műsorvezető jelenleg kétlaki életet élve ingázik Németország és Magyarország között, és időközben főállású író lett. Történeteit a mindennapokból veszi, olykor maga is rácsodálkozva a két kultúra különbözőségeire. Karakterei félig fiktív, félig valóban élő személyek, éppen ezért saját bevallása szerint a novelláskötet az olvasót nem azzal tudja megfogni, hogy valami eltérőt, újat mutat, hanem azzal, hogy rávilágít a hétköznapok szépségére, csodáira.


Budai Lotti és Csabai Márk kötetei inkább a tényfeltáró irodalom felé hajlanak, hiszen Lotti a 18-19. század divatján kalauzol végig minket, míg Márk korabeli dokumentumok alapján rekonstruálta az elmúlt száz év leghírhedtebb bűnözőinek történetét.

A Rizsporos hétköznapok Budai Lotti azonos című blogjából nőtte ki magát, pontosabban egymás kiegészítéseként mutatják be a korabeli divatot. A kötet rengeteg illusztráción keresztül vezeti végig az érdeklődőt az egyes korszakokon, külön kitérve néhány különlegesebb darabra is, mint például a 19. századi melltartó, vagy a századfordulós fürdőruha. Lotti azt is elárulta, hogy már dolgozik a következő köteten, ami tervei szerint eltávolodik majd a főúri világtól, és betekintést enged a polgárság öltözködési szokásaiba.

Csabai Márk egészen másként fogta meg a történelmet Így öltek ők című könyvében. 10 hírhedt sorozatgyilkos történetét meséli el, korabeli dokumentumokra támaszkodva a motivációtól az ítéletig. A kötetben nemcsak a gyilkosságok és az ügy felgöngyölítése kapott helyet, hanem exkluzív interjúk, valamint azoknak a forrásoknak, újságcikkeknek a másolatai is, amikből Márk az információkat gyűjtötte, így a tényfeltáró és krimi irodalom szerelmesei megtalálják benne a kedvükre való olvasmányt, sőt akár ennek mentén tovább is informálódhatnak az esetekkel kapcsolatban.

Írta és fotózta: Vass Antónia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése