Minden nagyon jó lesz – Az újjászületés napja az Átriumban

Hétvégén mutatják be az Átriumban a Dokik című amerikai sorozatból és más játékfilmekből is ismert színész, Zach Braff komédiáját. A Minden nagyon jó lesz című darab szívfacsaró humorral járja körbe az újrakezdéssel, az önbecsüléssel és a boldogsággal kapcsolatos megannyi zavarba ejtően egyszerű, mégis fájdalmasan nehéz kérdést.


A darab különös humorú vígjáték olyanokról, akik kiesnek egy pillanatra a mókuskerékből, és legnagyobb meglepetésükre nem az ürességet találják ott, hanem saját magukból egy-egy darabot. A gazdagon megfestett karakterek szellemessége a bennük rejlő félelmekkel és nárcizmusukkal társul, és mindebből könnyen pergő, eredeti helyzetek és párbeszédek születnek.

„Nagyon sokat beszélgettünk Spáh Dávid rendezővel meg a kollégákkal, hogy milyen mélyebb rétegek húzódnak a látszatra könnyed, vicces figura alatt. És ahogy haladtunk előre a próbákon, egyre izgalmasabb dolgok derülnek ki róla” – mondja Bányai Kelemen Barna, akivel korábban A félelem megeszi a lelket című Fassbinder-filmadaptáció Alijaként találkozhatott az Átrium közönsége, ezúttal pedig egy drogdíler tűzoltót fog alakítani.

„Nagyon jóleső egy színésznek, amikor a saját lelkének a bugyraiban barangol. Emma nagy dumával, jópofasággal igyekszik álcázni, hogy a lelke darabokban van” – mondja a szerepről Parti Nóra, aki a Chicago főszerepe után dolgozik újra az Átriumban. „Nagyon megfogott a szövegben, hogy a darab az élet mindannyiunkat foglalkoztató lényegi kérdéseit boncolgatja, eljátszik a véletlenek, a sorsszerűség, az istenhit kérdéseivel.”

A február 22-i bemutató után rögtön három alkalommal is megnézheti a közönség az előadást, ami aztán folyamatosan műsoron lesz az Átriumban.

Fotók: Lakatos Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése