Rockkoncerttel zárja a nyarat Dolhai Attila

Szerzői estre készül szeptember 30-án Dolhai Attila a MoMkult színháztermében, a koncert fő zenei anyagát pedig a színművész legutóbbi albuma, a Genezis adja.

Fotó: Art&Lens Photography / Dolhai Attila

Kapcsolódva az Ébredjen a naphoz és a Ragyogáshoz, Dolhai Attila 2020-ban új lemezzel jelentkezett. Az album megszületésében szerepet játszott a Budapesti Operettszínház István, a királya és a Madách Színház Once című előadása. Koppány szerepével a rockos hangzás tért vissza a színművész életébe, a Once Sráca pedig újra arra ösztönözte, hogy gitárt ragadjon.

„Pezsgés és szenvedély” – ez az új lemez mottója, melyben meghatározó szerepet játszanak a gitárszólamok, valamint a dob és basszus hangzás. Az énekes-dalszerző ebben a stílusban találta meg azt a kifejezésmódot, mellyel szabadságvágyát, a szerelem különböző formáit és szenvedélyét leginkább meg tudta fogalmazni. Zenésztársaival – Nagy Zsolt LISZI billentyűssel, Brandenburg Máté dobossal, Derzsi Zsolt szólógitárossal és Köpöncei Dániel basszusgitárossal – ezt az életérzést szeretné a közönségnek átadni.

Fotó: Art&Lens Photography / Dolhai Attila

Bár a koncert fő irányát a Genezis határozza meg, a szerzői esten felcsendülnek a korábbi albumok legismertebb dalai is, valamint olyan népszerű – színházhoz kapcsolódó – szerzemények, melyek ebben a formában kizárólag a koncerten hangzanak el.

Az estre jegyek még korlátozott számban kaphatók a MoMkult oldalán, valamint a Budapesti Operettszínház szervezési osztályán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése