Január 13-tól újra látható A mosoly országa a Budapesti Operettszínházban

Januárban az ismert brit operarendező, Stephen Medcalf értelmezésében tér vissza az Operettszínház Nagyszínpadára Lehár Ferenc világhírű operettje, A mosoly országa. Az előadás egyik különlegessége Bajári Levente több mint nyolcperces önálló koreográfiája, amely kínai-szvit nyelvén meséli el a történetet. 

Fotó: Juhász Éva

Stephen Medcalfnak nem ez az első találkozása A mosoly országával, hiszen pár éve a bajorországi Landestheatre Niederbayern színházban is megrendezte az előadást.

„Ez az egyik kedvenc darabom, több mint egy operett vagy opera, ez egy nagyszerű zenés színházi darab. A legtöbb operett azt sugallja, hogy a szerelem valahogy utat tör magának, de A mosoly országának éppen az az üzenete, hogy a szerelem nem biztos, hogy utat talál. Ez pesszimistán hangzik, de egyben jelzi is, hogy önzetlenségre, toleranciára van szükségünk és arra, hogy kompromisszumokat tudjunk kötni annak érdekében, hogy egy kapcsolat működni tudjon. A darabban két teljesen különböző világ jelenik meg: Bécsben a jin, Kínában a jang világa. Létezik egy nagyon nőies, sötét bécsi érzelmes világ, és egy nagyon színes, racionális, kemény vonalú kínai világ. A fényekkel, formákkal, színekkel ezt a két különböző világot teremtjük meg a színpadon. Látni fogjuk, hogy Lizának mennyire nehéz megérkeznie ebbe a kínai világba, és fordítva Szu-Csongnak is a bécsibe.” 

Fotó: Mahunka Balázs

A január 13-ától látható előadás hármas szereposztása igazi sztárparádét nyújt: Szu-csong herceg szerepében Vadász Zsoltot, Homonnay Zsoltot és Ninh Duc Hoang Longot, Liza szerepében Fischl Mónikát, Bordás Barbarát és Kiss Dianát, Mi szerepében Szendy Szilvit, Széles Flórát és Bojtos Lucát, Hatfaludy Ferenc gróf szerepében pedig Laki Pétert, Dénes Viktort és Erdős Attilát láthatja a közönség.

A látványban Túri Erzsébet díszlettervező és Berzsenyi Kriszta jelmeztervező valósította meg Medcalf elképzeléseit. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése