MEGSÚGJUK – Banka Csilla ajánlója

Júniusban véget ér a 2017/2018-as színházi évad, a társulatok értékelik az egész éves munkát és kezdetét veszi a nyári fesztiválok időszaka. Így év végén mi is összegzünk, újságíróink összegyűjtötték az elmúlt évad legemlékezetesebb színházi élményeit. Banka Csilla ajánlója.

A kikapós patikárius – Görbe János Színkör

A jászárokszállási amatőr társulat előadása magas színvonalon állította színpadra ezt a zenés táncos komédiát. „Sokan megkérdezték tőlem: Mi a darab jelentése? Semmi – válaszoltam. Az előadásunk célja elsősorban a szórakoztatás, persze azért magában hordoz egy mélyebb üzenetet is. Ezzel a darabbal a társulat tagjaival együtt szeretnénk fellépni a ma Magyarországon tomboló nagyfokú sznobizmussal szemben.” – vezette fel alkotását a rendező, Kovács Béláné. Az előadás beváltotta ezt az ígéretet, ironikus hangnemben ábrázolja a prűd viselkedés és a felsőbbrendűség érzésének következményeit. Nyugodt szívvel ajánlanám bárkinek, aki egy kis kikapcsolódásra, önfeledt szórakozásra vágyik. Az előadást a nyár folyamán több vidéki városban is színpadra állították.

Az előadásról írt kritika itt olvasható: http://www.sugopeldany.hu/2017/12/hat-mit-mondanak-az-emberek.html

A kikapós patikárius, fotó: Banka Csaba
Magyar nátha – Jurányi Ház (DEKK Színház, Füge Produkció)

Humor nélkül is lehet élni, de minek? A hungaropesszimizmus és a választási viharok tombolása közepette mindenek szüksége van egy kis kikapcsolódásra. A Magyar nátha görbe tükröt mutat egész társadalmunknak, miközben végigkalauzol minket a magyar nép zivataros századain, a történelemkönyvek apróbetűs részein. Az eleurópaisodás tüneteit mutató magyar társadalom megmentésének történetét és dr. Vértessy DNS kísérleteit ajánlanám mindenkinek, aki szeretne látni egy igazi magyar komédiát, nemzeti humorral megfűszerezve. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése